måndag 15 september 2008

Walter Ljungquist-seminarium i Kisa

Var på en dags Walter Ljungquist-seminarium på Kisa bibliotek i lördags. Speciellt Ljungquists roll i arbetet bakom Hasse Ekmans filmer belystes med många filmklipp från 40- och 50-talets Ekmanfilmer. Filmskådespeleriet hade verkligen mer nyanser i den tidens svenska filmer, trots att replikerna kanske låter en smula tillgjorda idag. Ljungquists änka Gerda Anttis slutord var också minnesvärda. Hon sa att "om Walter kunnat se denna uppslutning (seminariet var mer än fullbokat - 82 deltagare - och bibliotekets hörsal överfull) skulle han blivit överlycklig. Det var ju inte så lätt alla gånger i författarlivet".

Dagens dissning till lokalblaskan Corren som inte tog med seminariet på kultursidan utan gömde undan tillställningen på några rader i lokaldelen för Kisa. Uppenbarligen väntar Kisaförfattaren Walter Ljungquist (1900-1974) fortfarande på sin upprättelse också i det regionala kulturlivet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra skrivet om WL-dagen. En extra ros får du för dissningen av Corren. Vi är många som är besvikna på deras bristfälliga bevakning av lokal kultur (utanför Linköping och Norrköping)!